Familia Nagy – Feneris

POVESTEA FAMILIEI NAGY – FENERIS

Nagy-Elena-Feneris-(sot-sotie)-HPIM7190Au 2 copii: Iolanda (19) şi Alexandru Vlad (9 ani)

„În 1999 am văzut la TV o emisiune despre voluntari care construiau case pentru familii nevoiaşe. Atunci nu am ştiut exact ce face Casă Dragă Casă şi chiar dacă trăiam în condiţii grele n-am îndrăznit să apelăm la sprijinul asociaţiei. Apoi am aflat că prieteni şi cunoştinţe ale noastre au beneficiat şi ei de sprijinul Casă Dragă Casă. Am vorbit cu ei şi am aflat că şi noi am putea îndeplini condiţiile solicitate de Casă Dragă Casă” spune Elena.

Elena s-a născut în casa în care locuiesc în prezent şi care a fost construită în urma cu peste 70 de ani de către străbunicii ei. Casa e din vaioagă şi pentru că e foarte veche a început să se degradeze. Are două camere mici şi un hol transformat în bucătărie. În total casa are sub 30 m2. Nu au apă în casa şi toaleta e în grădină. Ne spălăm într-una din camere pe rând într-un lighean.

„În urmă cu 4 – 5 ani când soţul nu lucra, iarna dormeam toţi într-o singură cameră pentru a economisi lemne. Multă vreme nici n-am avut sobă decât într-o singură cameră.”

Cei patru membri ai familiei se bucură cel mai mult că vor avea o baie. Vlăduţ, mezinul familiei învaţă foarte bine şi are calificativ maxim la toate materiile. El învaţă foarte bine pentru a-şi realiza trei dintre visurile sale: să devină preot, să aibă o casă frumoasă şi să-şi cumpere un calculator.

Alte familii Vezi toate familiile

Top