Familia Manaz

Paul e din Nucet, o localitate aflata la 30 km de Beius unde în prezent locuiesc parintii sai. Nu cu mult timp în urma Paul a mai fost casatorit o data, dar casatoria a esuat si datorita tensiunilor care s-au creat datorita parintilor sai care au o fire foarte dificila, sotia sa nemaiputând suporta sa locuiasca în aceeasi casa cu ei. În 2002, Paul o cunoaste pe Gabi în Beius si în 2005 se casatoresc. Gabi e din Beius si mai are un frate necasatorit care locuieste împreuna cu parintii într-un apartament. Dupa ce s-au casatorit s-au mutat împreuna cu parintii Gabrielei în apartamentul acestora, la bloc. În 2006 s-a nascut fiul lor David, bucuria vietii lor de pâna acum. Într-o camera locuiesc parintii, într-una fratele Gabrielei care urmeaza si el sa se casatoreasca si în cea de-a treia Paul, Gabi si David. În cei 12 m2 îsi duce viata familia Manaz.

„Apartamentul e foarte mic si singura noastra consolare si bucurie este ca-l avem pe David si ca ne întelem foarte bine. Speram ca în noua casa sa avem liniste, sa ne aduca mai multa întelegere, spatiu pentru copil, care ar dori sa alerge toata ziua, dar nu are unde” spune Gabriela

Aici iarna e groaznic. E frig si David se îmbolnaveste frecvent. Vara iarasi e foarte cald, apartamentele transformându-se în adevarate cuptoare pentru ca nimeni nu foloseste sisteme de aer conditionat. Pentru ca nu vor ca experienta din prima casatorie sa se repete, Paul si Gabriela au cautat cu disperare o solutie salvatoare care s-a dovedit a fi Casă Dragă Casă.

Am fost amândoi pe santier, dar daca ar fi David mai mare si as avea cu cine sa-l las, as lucra acolo toata ziua. Suntem foarte fericiti ca am fost si noi selectati. spune Gabi foarte emotionata.

Cu mare bucurie au lucrat la casele construite de Casă Dragă Casă pentru alte familii aflate în situatia lor. O mare onoare a fost pentru familia Manaz când regele Mihai si principesa Margareta au lucrat alaturi de alti voluntari la casa lor.

„Am avut bucuria sa lucrez alaturi de multi voluntari pe santierul Casă Dragă Casă. Însusi regele Mihai si principesa Margareta au lucrat la casa noastra” spune cu mândrie Paul. „Doresc neaparat sa le transmit tuturor care fac astfel de fapte bune, ca usa noastra le va fi întotdeanua deschisa pentru ca va fi si casa lor. Pentru aceasta le multumim si ne rugam bunului Dumnezeu sa le rasplateasca pentru fapta lor buna” continua Paul.

Alte familii Vezi toate familiile

Top