Despre noi

DESPRE CASA DRAGA CASA

Casa Draga Casa este o organizatie crestin-ecumenica, nonprofit, cautand sa elimine locuirea saracacioasa din tot judetul Bihor si sa faca din locuirea decenta o problema de constiinta si actiune.

Casa Draga Casa invita oamenii din toate categoriile sociale sa actioneze impreuna, pentru a construi locuinte in parteneriat cu familiile in nevoie de adapost.

ISTORIC

Asociaţia a fost fondata în 1996, purtând inițial numele Habitat pentru Umaniate Beiuş fiind filială a organizației Habitat for Humanity în perioada octombrie 1996 – decembrie 2012, ulterior continuând colaborarea fără un contract de afiliere nou. Din 2016, asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş a renunţat la statutul de afiliere cu asociaţiile Habitat for Humanity Romania şi Habitat for Humanity International iar din 2019 organizaţia din Beiuş şi-a continuat activitatea sub noul nume, Casă Dragă Casă având o nouă identitate de brand. Aceeaşi echipă merge mai departe cu propriile proiecte rămânând fideli misiunii de a construi locuinţe şi de a dezvolta noi tipuri de programe dedicate familiilor cu venituri reduse. Tot în 2019 Adunarea Generală a asociaţiei a decis extinderea obiectului de activitate pentru a putea ajuta o categorie cât mai largă de beneficiari. Pâna în prezent asociaţia noasră a ajutat mii de familii din întreg judeţul Bihor să locuiască într-o casa simpla, decenta şi accesibilă. Citeste mai mult…

CUM FUNCTIONEAZA ?

Casa Draga Casa construieste si renoveaza locuinte (case sau apartamente) in colaborare cu familiile partener precum si cu ajutorul voluntarilor locali si internationali. Casele sunt vandute familiilor partener fara avans, fara dobanda si fara profit.

Familiile partener sunt acele familii considerate în cea mai mare nevoie de locuință, selectate după principii proprii foarte riguroase. Acesea vor achita o rata lunara timp de 20 de ani, vor lucra la propria locuință precum și la altele prestând muncă fizică până la 1000 de ore.

Locuințele sunt finanțate de către:

  1. donatori persoane fizice;
  2. fundații, biserici sau firme din țară și străinătate;
  3. donatori de materiale de construcție;
  4. donatori de teren;
  5. fondul rotativ  alcătuit din rata lunara plătită de familiile care stau deja într-o astfel de locuință.

CAT COSTA O LUCUINTA CASA DRAGA CASA?

Pretul unei locuinte a variat de-a lungul anilor, de la primele case construite in Beius, ajungand ca ultimele locuinte construite de asociaţia Casă Dragă Casă sa aiba un pret mediu de 20.000 EURO. In medie o casa simpla in Beius costa 45.000 EURO, astfel o locuinta obţinută prin programul nostru este o alternativa foarte bună pentru familiile care nu au nicio altă variantă.

CUM SUNT SELECTATE FAMILIILE PARTENER?

Selectia familiilor se face de catre un comitet de selectie compus din voluntari din comunitate care alege dupa urmatoarele principii:

  • nevoia de locuinta
  • interesul si dorinta de a deveni parteneri in program
  • posibilitatea de a plati o rata lunara

Asociaţia Casă Dragă Casă se bazează pe o politica nediscriminatorie foarte simpla in selectarea familiilor: nu se tine seama de rasa, religie, nationalitat sau sex cand se face alegerea familiei.

CINE CONDUCE ASOCIAŢIA CASĂ DRAGĂ CASĂ?

Un grup local de voluntari formeaza Consiliul Director care hotaraste strategia asociaţiei. Ei supravegeaza bunul mers si vegeaza ca misiunea organizatiei sa fie dusa la bun sfarsit. Consiliul Director este format din persoane dedicate comunitatii, care cunosc problemele acesteia si care doresc solutionarea locuirii saracacioase din Beius si imprejurimi.

Eu cum pot sa ajut? Implica-te

Top