Familia Bacos

bacosEu sunt Daniela Bacos, sunt asistenta, iar sotul meu, Florin, este sergent major in armata. Fiul nostru, David Benjamin, are 11 (in 2000) ani si este pasionat de limba engleza si calculatoare. Si pentru ca si altii sa nu-si piarda speranta, tin foarte mult sa va povestesc cum am ajuns sa locuim intr-o casa construita de Casă Dragă Casă.

Timp de 9 ani am locuit intr-un bloc de nefamilisti din Beius poreclit Nefa (ce a devenit apoi proiectul Casa Noastra). Locuinta noastra era o incapere de 22 metri patrati, aveam un acoperis plin de fisuri si imparteam o toaleta comuna la capatul holului. N-am avut niciodata apa calda, iar apa rece de multe ori lipsea. Cu fiecare zi conditiile de locuit deveneau tot mai greu de suportat. Lucrul acesta a devenit mult mai evident cand fiul nostru a trebuit sa mearga la scoala si nu avea un loc bun unde sa invete acasa mai ales ca si locul nostru de joaca de pana atunci era intr-un colt al camerei.

Intr-o zi el m-a intrebat: „Mama, avem ceva bani?” iar eu i-am raspuns: „Da, avem ceva, de ce intrebi? Vrei sa-ti cumpar o jucarie noua?” „Nu, mama! Vreau sa cumperi cateva caramizi ca sa putem sa ne facem si noi o casa ca si ceilalti colegi ai mei.”

Am ramas muta de uimire. Atunci am inceput sa ma rog lui Dumnezeu ca sa faca un miracol sa putem iesi din aceasta situatie. Apoi intr-o zi am vazut in oras un afis al Casă Dragă Casă din care am aflat ca tocmai se facea o preselectie pentru cateva case ce urmau a fi construite. Fara sa stiu mare lucru despre Casă Dragă Casă mi-am zis „Hai sa incercam!”

Am corespuns criteriilor pentru a participa la selectie, am trecut prin selectie, am fost acceptati sa devenim familie partener si apoi dupa ce am voluntariat la propria locuinta si la alte cateva ne-am vazut visul implinindu-se. Pe 13 August, 1999 ne-am mutat in noua noastra casa. Este ceva extraordinar, de neimaginat sa-ti vezi materializat un astfel de vis. Ceea ce scrie in Biblie nu e un aforism, ci o realitate: „Cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide!” In aceste cuvinte este purul adevar caci noua chiar acest lucru ni s-a intamplat: dorinta fiului nostru s-a implinit! Si e atat de minunat sa stai acum si sa privesti la ce minune ti s-a intamplat tocmai tie!

Vietile noastre s-au schimbat odata cu inceperea parteneriatului cu Casă Dragă Casă. Am lucrat impreuna cu voluntari romani si straini veniti din nenumarate tari, ne-am facut o multime de prieteni si am invatat sa ne pese si de alti oameni.

Este un lucru minunat sa fii ajutat, dar si sa simti cum ii ajuti pe altii! De aceea in fiecare seara ne rugam pentru cei care ne-au ajutat, care au calatorit de departe ca sa-si petreaca vacanta ajutand alti semeni pe care nici nu ii cunosc, ci numai stiu despre ei ca se afla in nevoie. Tuturor le multumim si ii vom pastra in inimile noastre urmandu-le pilda. Si ii asteptam oricand la noi pentru ca aceasta locuinta pe care au construit-o, casa Bacos, este si casa lor!

Alte familii Vezi toate familiile

Top