Wesley 2012

Voluntarii de la Wesley din nou alaturi de Habitat

Voluntarii de la Wesley College, Dublin, au fost din nou prezenti pe santierul Habitat. De aceasta data ei au construit o locuinta timp de o saptamana, la Stei, o localitate aflata la 20 de km de Beius pentru familia Ciupe. Celor 20 de voluntari irlandezi li s-au alaturat si elevi de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordas” Beius care au vrut sa le dea o mana de ajutor tinerilor de la scoala din Dublin. Totodata, dupa inaugurarea locuintei, irlandezii au pus piatra de temelie la proiectul „Wesley Way” ce se va derula in 2013 la Beius cand 250 de voluntari, fosti si actuali elevi ai scolii, vor aniversa prin construirea a 10 case, cei 10 ani de parteneriat cu Habitat Beius.

Povestea familiei Ciupe, spusă chiar de ei

Mă numesc Ciupe Adrian – Ovidiu, sunt căsătorit cu Daniela din 12 iunie 2004 şi avem doi băieţi: Timotei, care împlineşte vara aceasta 5 ani, şi Isai, care implineşte la sfârşitul verii 2 ani.

Din toamna anului 2005 eu şi soţia am locuit la Ştei într-o garsonieră, până când fiul nostru cel mare avea deja 2 ani şi ceva. Am cautat o locuintă mai spaţioasă pentru copiii noştri şi în toamna anului 2009 a fost posibil să ne mutăm la Vaşcău în casa bisericii baptiste în care noi slujim. Aici avem condiţii destul de bune pentru copiii noştri, avem spaţiu mai mare înăuntru, curte şi un loc liniştit; singurul inconvenient, legat de casă este temperatura din interior. Casa este destul de veche, are pereţii groşi şi de aceea este nevoie de mai mult foc atunci când este rece afară(chiar şi în zilele acestea mai reci din luna Mai a trebuit sa aprind focul); de asemenea, geamurile sunt la fel de vechi,  astfel încât pierd multa caldură, iar camerele sunt foarte înalte (3 metri şi 10 cm) ceea ce face ca să treacă mult timp şi căldură până să se încălzească partea de jos a camerelor. Toate aceste pierderi duc la un cost foarte ridicat pentru încălzire, iar anul acesta, având o iarnă puţin mai grea, către sfârşit am rămas fără lemne.

Un alt motiv care ne-a motivat să căutăm o nouălocuinţă este faptul că Timotei, băiatul nostru mai mare merge la grădiniţă la Ştei, ceea ce înseamnă că trebuie să facă naveta sau să rămână la bunici. Lucrul acesta este foarte dificil pentru el şi abia aşteaptă vacanţa ca să poată sta cu părinţii. Ştiind că ambii copii vor merge la grădiniţă şi la şcoală în Ştei, că eu lucrez în Ştei şi fac zilnic naveta şi chiar şi soţia este în procesul de a se angaja la Ştei, ne-am hotărât să căutăm o variantă de a ne muta la Ştei. Naveta este imposibilă pentru toţi, pe lângă faptul că este şi costisitoare.

Când ne-am mutat în casa de la Vaşcău, am făcut aceasta căutând să le oferim un loc prielnic copiilor noştri, chiar dacă ne asumam un preş mai mare pentru întreţinere. În ultimul timp însă, având doi copii şi din cauza crizei, este tot mai dificil din punct de vedere financiar.

Căutând cea mai bună soluţie de rezolvare a problemelor, Dumnezeu ne-a dus cu gândul la casele construite de organizaţia Habitat pentru Umanitate. Cunoscând familii care locuiesc în case construite de Habitat, ştiam că spaţiul oferit de aceste case este tocmai potrivit pentru o familie cu doi copii, iar costurile sunt la un nivel pe care o familie tânără cu un venit obişnuit în România şi-l poate permite. De asemenea, Dumnezeu ne-a adus în cale oportunitatea de a cumpăra o bucată de pământ, astfel că ne-am depus dosarul la Habitat.

Click aici puteti vedea fotografii din cadrul evenimentului!

Click aici pentru a descarca fotografii la inalta rezolutie de pe Picasa!

Top