Acţiune inedită de voluntariat la Oradea

20 de voluntari din 10 ţări din mai multe colţuri ale lumii au ajutat la ridicarea unei locuinţe, noaptea

Asociaţia Casă Dragă Casă, care sprijină familiile nevoiaşe să obţină o locuinţă decentă, a găzduit miercuri, 22 ianuarie, începând cu ora 18:00, un eveniment inedit. Împreună cu 20 de voluntari, directori ai companiei Eberspächer veniţi la Oradea din toate colţurile lumii, au tăiat rigle de lemn, au bătut cuie şi au confecţionat locaşurile de uşi şi ferestre necesare în următorul proiect al asociaţiei.

„Pentru noi, deşi găzduim de mai bine de 20 de ani voluntari, este primul eveniment în care lucrăm afară, în luna ianuarie, la lumina reflectoarelor, la zero grade, noaptea, implicând doar manageri de top din 10 ţări din toate colţurile lumii. Rezultatul a fost spectaculos, oamenii s-au simţit excelent, iar zâmbetul şi voia bună au fost nota predominantă pe tot parcursul evenimentului” declară Emil Popa, director programe la asociaţia Casă Dragă Casă.

Voluntarii au fost instruiţi cu privire la normele de protecţie a muncii, au primit căşti, mănuşi şi restul echipamentelor necesare, s-au dotat cu uneltele de muncă şi s-au împărţit pe echipe. Fiecare echipă a fost coordonată de un specialist al asociaţiei şi după o scurtă demonstraţie de montaj s-au apucat de lucru. Unii tăiau elementele necesare, alţii le asamblau, iar o parte sprijineau logistic toată activitatea aprovizionând cu materialele necesare. Totul a funcţionat nemţeşte, precum originea companiei care a implicat voluntarii.

Experienta trăită este de neuitat. Nu ne-am dat batuți nici in fața frigului de afara și nici din cauza muncii fizice dupa ședințele avute toată ziua. Ne dorim să repetăm experiența în mai multe colțuri ale lumii, afirmă, Michael Hoeller, unul din voluntarii Eberspächer din cadrul proiectului.

Cei 20 de voluntari au fost din România, Germania, Portugalia, Cehia, Italia, Africa de Sud, Franţa, Brazilia, Rusia, Columbia. Ei s-au bucurat la finalul evenimentului să deguste un vin fiert sau o palincă de bihor. Iar în aplauzele generale, fiecare participant a primit o diplomă de voluntar.

Grupul Eberspächer este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori şi furnizori de tehnologii de eşapare, încălzitoare pentru vehicule şi sisteme de climatizare pentru autobuze. Eberspächer este un concern independent şi foarte flexibil. Cu circa 10.000 de angajaţi în 29 de ţări, cu peste 80 de unităţi, suntem reprezentaţi pe toate pieţele cheie ale industriei de automobile la nivel mondial.

Eberspächer Exhaust Technology Romania a fost inaugurata in Octombrie 2016, activeaza in industria automotive si produce sistemul de evacuare pentru autovehicule (tevi, catalizatori, tobe de esapament) avand drept clienti companii precum: FIAT, Jaguar, Renault, Peugeot, Daimler, BMW etc. In prezent, compania numara peste 700 de angajati si se afla un plina dezvoltare.

Mai multe fotografii aici: https://www.facebook.com/pg/casadraga/photos/?tab=album&album_id=10157760015227334

Top