Peste 100 de voluntari construiesc acoperișul unei case după incendiu

Între 15 și 22 septembrie în localitatea Borș voluntari de la compania Celestica din Oradea construiesc acoperișul unei case pentru o familie care și-a pierdut locuința în urma unui incendiu.

Asociația Casă Dragă Casă, care ajută familiile nevoiașe să trăiască într-o locuință decentă, trainică și sănătoasă, împreună cu peste 100 de voluntari de la compania Celestica din Oradea, dau o mână de ajutor între 15 și 22 septembrie la montarea acoperișului unei locuințe pentru o familie din Borș căreia i-a ars până la temelie casa în această vară din cauza unui scurtcircuit. Primăria a alocat o parte din resursele necesare construirii casei, dar a apelat și la sprijinul comunității pentru a-i ajuta pe cei 8 membri ai familiei greu încercate, care au pierdut totul, să aibă o locuință nouă până la iarnă.

Când am văzut ce s-a întâmplat aici, am făcut apel la oamenii din comunitatea noastră și aceștia au sărit rapid în ajutorul familiei oferind sprijin atât material cât și financiar sau cu forță de muncă. Au donat alimente, haine, materiale de construcții și iată că, până acum, am reușit să turnăm fundația, să ridicăm pereții și acum urmează să se pună și acoperișul. Le mulțumesc tuturor celor care n-au rămas nepăsători și au contribuit oricât de puțin la acest proiect” spune primarul comunei Borș, dl Bátori Géza.

Apelul Primăriei nu a rămas fără ecou și atât localnicii cât și alții care au auzit de acest necaz s-au mobilizat și, alături de biserici, companii, ONG-uri sau alți actori sociali au reușit să adune o parte din resursele necesare pentru a ridica locuința. Printre cei mai importanți contributori se numără compania Celestica din Oradea care a răspuns imediat apelului și a implicat peste 100 de angajați ca voluntari.

”La sfârșitul lunii iulie, domnul primar ne-a povestit drama prin care a trecut această familie și ne-a cerut sprijinul știind că ne implicam activ în viața comunității. Ne-am bucurat să aflăm că vom colabora din nou cu Asociația Casă Draga Casă și împreună vom ajuta această familie. Alături de colegii noștri trăiesc sentimentul plăcut de a fi voluntar, de a ne implica și de a fi om. Le mulțumesc colegilor pentru implicare, organizare și toată dăruirea!, spune Carmen Toie, HR Business Specialist și voluntar de la compania Celestica.

În fiecare dimineață voluntarii primesc un instructaj cu privire la normele de protecție a muncii, primesc căști de protecție, mănuși și restul echipamentelor necesare, se dotează cu uneltele de muncă și împărțiți pe echipe coordonate de specialiștii asociației Casă Dragă Casă se pun pe treabă. Și-au pus în plan ca în doar câteva zile să ridice acoperișul și să pună și ultima țiglă pe casă.

Donații se pot face în continuare în următoarele conturi deschise la Banca Transilvania:EUR: RO73BTRLEURCRT0CE2778601 sau RO29BTRLRONCRT0CE2778601.

Mai multe fotografii aici: https://www.facebook.com/media/set?vanity=casadraga&set=a.10159205299652334

Top