21 de tineri din 10 ţări de pe 3 continente voluntariază pentru nevoiaşi!

O echipă formată din 21 de voluntari, elevi însoţiţi de profesorii lor de la şcoala „American International School – Salzburg” din Austria, voluntariază pentru familiile nevoiaşe din Bihor

Între 24 şi 27 octombrie, 21 de voluntari, elevi şi profesori de la şcoala „American Internaţional School – Salzburg” vor ajuta mai multe familii care nu au o locuinţă decentă să se bucure de un acoperiş decent deasupra capului. Tinerii sunt pentru prima dată în România şi provin din 10 ţări de pe trei continente: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA şi Ucraina. Şcoala din Austria nu este însă la prima acţiune de acest fel, voluntarii proveniţi de aici fiind prezenţi pentru al V-lea an în Bihor pentru a sprijini asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş în proiectele pe care le derulează. Cei care se vor bucura de ajutorul lor sunt familii din cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea, dar şi Alex, băiatul îngrijit de bunică din Hidişel sau tinerii care au crescut în familii adoptive de la fundaţia „Căminul Felix” din Oradea.

Elevii au ales să vină în cadrul programului şcolar CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Scopul CAS este ca tinerii să înveţe din experienţe practice cum să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor. Voluntariatul este considerat de importanţă majoră pentru dezvoltarea tinerilor motiv pentru care sute de elevii sunt implicaţi anual în activităţile umanitare sau de voluntariat organizate de şcoală sau alături de organizaţii non-profit.

„Sunt foarte entuziastmat de ce se întâmplă aici! Pentru mine este un sentiment extraordinar să văd cum tineri din toată lumea lucrează împreună pentru un bine comun. Mă bucur că am ales să vin în România alături de Habitat pentru că aici învăţ ceva şi foarte util, dar în acelaşi timp şi ajut pe cineva care are mare nevoie direct de sprijinul meu. Cu siguranţă le voi recomanda colegilor mei să vină să construiască locuinţe la Beiuş anul viitor!”, mărturisea Konstantin, unul din elevii participanţi la proiectele anterioare, originar din Bulgaria.

Habitat le va pregăti şi o surpriză tinerilor aşa încât experienţa lor în România nu se va rezuma doar la construirea de locuinţe, ci ei vor participa şi la alte activităţi. Asfel se vor bucura de o seară tradiţională românească la care vor asista la un spectacol de dansuri şi cântece populare din Bihor, vor gusta din bucatele specifice locului şi vor vizita un orfelinat, iar în funcţie de timpul disponibil şi puncte de interes din apropiere precum zona istorică a Oradei, Băile Felix sau Băile 1 Mai.

Mai multe imagini gasiti accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/pg/habitatbeius/photos/?tab=album&album_id=10156714426237334

Top