13 voluntari American International School – Salzburg la Oradea

13 voluntari, 11 elevi însoţiţi de doi profesori de la şcoala „American International School – Salzburg” din Austria, voluntariază din nou alături de noi

Între 23 şi 26 octombrie, cei 13 voluntari, elevi şi profesori de la şcoala „American Internaţional School – Salzburg” ne-au ajutat în cadrul proiectului nostru din Oradea, „Locuinţe pentru un viitor sigur” unde s-au implicat în mai multe activităţi de construcţii, de la montat ghips carton până la tencuit exterior sau pregătit pazia pentru streaşină. Toţi tinerii sunt pentru prima dată în România şi provin din mai multe ţări, inclusiv din România! Şcoala din Austria nu este însă la prima acţiune de acest fel, voluntarii proveniţi de aici fiind prezenţi pentru al VI-lea an în Bihor pentru a sprijini asociaţia Casă Dragă Casă în proiectele pe care le derulează.

Elevii au ales să vină în cadrul programului şcolar CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Scopul CAS este ca tinerii să înveţe din experienţe practice cum să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor. Voluntariatul este considerat de importanţă majoră pentru dezvoltarea tinerilor motiv pentru care sute de elevii sunt implicaţi anual în activităţile umanitare sau de voluntariat organizate de şcoală sau alături de organizaţii non-profit.

„Am aflat de la colegii mei de anul trecut despre experienţa frumoasă din România, aşa ca am ales să mă alătur acestei echipe pentru a ajuta aici! Mă bucur că am luat această decizie pentru că experienţa a fost fantastică. Am învăţat lucruri frumoase şi am întâlnit oameni minunaţi”, mărturiseşte unul din elevii participanţi la proiect.

Pe lângă activitatea din şantier, tinerii au vizitat şi două şcoli, una din mediul rural, din localitatea Leş unde s-au jucat cu elevii de aici, au făcut sport împreună, au cântat şi au dansat într-o notă de relaxare şi bucurie. Apoi au vizitat Liceul de Arte din Oradea unde au participat la o oră de curs şi au făcut schimb de impresii cu colegii lor de liceu români, aflând despre deosebirile şi asemănările dintre cele două sisteme de învăţământ.

Înainte de a se întoarce în ţara unde îşi fac studiile, ei au avut parte şi de o surpriză: o seară tradiţională românească la care au asistat la un spectacol de dansuri şi cântece populare din Bihor, au gustat din bucatele specifice locului şi au primit diplome de voluntariat şi mici daruri simbolice care să le amintească de România.

Mai multe imagini gasiti accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/pg/casadraga/photos/?tab=album&album_id=10157512896317334

 

Top