Caminul Habitat

Proiectul „Caminul Habitat”Inpartire-teren-case-tineri-Santandrei

Habitat pentru Umanitate Beius în parteneriat cu Fundaţia Căminul Felix au inceput vineri 16 iulie 2010 proiectul „Caminul Habitat”. La finalul proiectului ce se va intinde pe o perioada de 3-5 ani, 83 de familii de tineri care nu şi-au cunoscut niciodată părinţii care le-au dat viaţă ci au fost crescuţi de familii adoptive din cadrul Caminului Felix, vor avea o casă unde să poată să le ofere copiilor lor un cămin călduros.

Fundatia la prima casă din cadrul „Caminului Habitat” a fost turnata impreuna cu voluntari de la compania canadiana Celestica impreuna cu angajati ai Caminului Felix, cu beneficiarii proiectului si sub indrumarea specialistilor Habitat.

„Celestica se implica activ prin Programul de Voluntariat in comunitatea in care isi desfiioara activitatea. Pe de-o parte, angajaiii nostri sunt incurajaii si-ii petreaci aceste ore de voluntariat impreuna cu colegii lor din Celestica intr-un efort comun de a promova munca in echipi iar pe de alta parte, noi credem ca oferind angajaiilor oportunitati de a-si valorifica timpul si experienta de munca voluntara in folosul comunitatii, colaboram cu institutiile care practica voluntariatul intinzand o mana  de ajutor celor care au nevoie”  declara Codruta Bala, Managerul de Resurse Umane – Celestica Romania. „Angajatii Celestica au dreptul la doua zile pe an platite de catre companie pentru a-si desfasura activitatea in folosul comunitatii. Beneficiile acestui program de voluntariat depasesc cu mult furnizarea de  asistenta pentru organizatiile din comunitate. Acest program ofera angajatilor nostri atat oportunitati de dezvoltare personala cat mai ales satisfactie vazand zambetul, multumirea si recunostinta celor care se bucura de serviciile si daruirea noastra”, continua Codruta.

Căminul Felix primeşte orfani abandonaţi sau din centre de plasament şi îi integrează în familii cu inima marCelestica-pe-santier-P7160050e care au deja copii. Împreună sunt crescuţi în locaţiile fundaţiei unde primesc educaţie şi sprijin până la majorat sau pana la finalizarea studiilor.

După această vârstă ei îşi aleg un drum în viaţă însă nu au o locuinţă şi nici posibilitatea să-şi cumpere una, iar familia care i-a crescut nu are nici ea capacitatea să-i ajute în această privinţă. Aşa a luat naştere parteneriatul dintre Habitat pentru Umanitate Beiuş şi Căminul Felix ca o soluţie la îndemâna acestor tineri.

Locuinţele de tip Habitat vor fi construite pe terenul pus la dispoziţie de Fundaţia Căminul Felix cu voluntari de la ambele organizaţii şi sub supravegherea specialiştilor Habitat.

Locuinţele construite în cadrul acestui proiect vor fi case individuale şi este modelul Habitat standard, cel mai eficient din punct de vedere cost/spaţiu. Ca suprafaţă o astfel de casă are aproximativ 7,5×8,5 m2 suprafaţa construită. Locuinţa este compusă din două dormitoare, un living comun cu bucătăria şi o baie. Este pe structură de lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată mineral, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea împreună cu ferestrele termopan oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut.

Vezi mai multe detalii pe Facebook!

Top