Voluntariatul corporatist prinde avânt şi în Oradea

20 de orădeni, angajaţi ai companiei Sykes, au voluntariat la casa unei familii cu şase copii

voluntari-sykesHabitat pentru Umanitate Beiuş a primit la acest sfârşit de săptămână ajutorul a 20 de voluntari de la compania Sykes din Oradea. Ei au răspuns prompt apelului celor de la Habitat care au nevoie de voluntari pentru a continua proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea unde, la finalul acestuia, 30 de familii vor avea o casă trainică şi sănătoasă. Ei sunt reprezentanţii primei companii dintr-o serie de firme din Oradea care şi-au manifestat dorinţa de a sprijini actvitatea asociaţiei în decursul acestui an.

Noi avem birouri în Cluj, Sibiu şi Oradea. Peste tot pe unde activăm dorim să oferim ceva înapoi comunităţii. Avem un grup, Charity Actions, în cadrul căruia angajaţii se pot implica în trei moduri: financiar, prin donarea de resurse sau de timp. Acest tip de activitate pe care o avem alături de Habitat ni se potriveşte foarte bine deoarece compania vine cu resursele financiare iar angajaţii îşi oferă timpul liber pentru a ajuta împreună o cauză bună” spune Ivona Kolínská, voluntar Sykes.

Beneficiarii efortului voluntarilor sunt membrii familiei Coste din Oradea care au şase copii. Aceştia locuiesc cu chirie într-o casă veche, degradată, de la periferia Oradei, în condiţii extrem de dificile şi abia aşteaptă să li se vadă visul de a avea o casă împlinit. Ei au muncit alături de voluntari legând rapid prietenii cu cei care au venit „să pună o cărămidă” la casa lor.

„Mă bucur mult că am ales să-mi petrec ziua aici. Este extraordinar să lucrăm împreună cu colegii, cu membrii familiei Coste şi să putem să-i cunoaştem constatând că sunt foarte drăguţi şi prietenoşi deşi au o viaţă atât de grea. După multă muncă la birou, acţiunea de azi mi-a picat excelent, chiar dacă a şi plouat de câteva ori în cursul zilei” declară Brigitta Pop, voluntar Sykes.

Nu este pentru prima dată când companiile orădene se implică în activitatea ONG-urilor locale. În ultimii ani, doar la Habitat, peste 20 de companii au participat financiar sau cu mai mult de 1.000 de voluntari la construirea de locuinţe pentru cei mai puţin norocoşi. Printre acestea amintim: Celestica, Comau, Faist Mekatronic, Adeplast, Total Clean, Smartware, European Drinks, Icelandia, Connectronics etc. Experienţa de teambuilding oferită de Habitat determină firmele mai mari sau mai mici să-şi dorească să repete acţiunile de voluntariat, ajungându-se de exemplu ca, o companie precum Celestica, să vină şapte ani consecutiv cu sute de voluntari să ridice locuinţe.

„Personal mie îmi place idea să ajut oamenii în nevoie de fiecare dată când pot. Mai mult, experienţa propriu-zisă de aici, mă ajută să construiesc legaturi mai stârnse cu colegii de muncă lucrând cot la cot cu ei în ateliere comune. Aşa am descoperit că atât colegii cât şi cei de la Habitat sunt nişte oameni extraordinari! Este un sentiment care mă face pur şi simplu să nu percep efortul pe care îl depun şi inima mea să simtă doar bucurie chiar dacă mediul de lucru în sine este puţin mai dificil şi obositor” mărturiseşte Ştefan Davidescu, un alt voluntar Sykes.

Mai multe fotografii puteti gasi in albumul foto accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/pg/habitatbeius/photos/?tab=album&album_id=10155526034697334

 

Top