Tineri din toată lumea voluntari la Beiuş

17 voluntari de la renumita şcoală din Elveţia, Institut Le Rosey, construiesc case, ajută orfanii şi se îngrijesc de câinii fără stăpân.

Între 23 şi 27 octombrie, asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş va găzdui 17 voluntari, 15 elevi cu vârste de 16-17 ani şi doi profesori, de la una dintre cele mai importante şcoli europene, Institut Le Rosey. Ei provin din toate colţurile lumii, inclusiv China, Peru, România sau Mexic şi au ales să vină în ţara noastră în cadrul programului lor şcolar denumit CAS (Creativity, Action, Service) necesar pentru a obţine diploma de bacalaureat recunoscută la nivel internaţional. Şcoala oferă elevilor mai multe astfel de programe CAS din care aceştia îşi pot alege ceea ce li se potriveşte sau chiar ei pot să propună propriile activităţi pe care doresc să le facă. Scopul CAS este ca tinerii să înveţe din experienţe practice cum să fie activi în cadrul comunităţii şi cum pot să-i ajute pe cei din jurul lor.

„Începând din 2002, aproape anual revenim în Beiuş, o comunitate de care ne-am îndrăgostit, şi dăm o mână de ajutor la construcţia de locuinţe pentru familii modeste. Este o experienţă foarte utilă şi frumoasă pentru aceşti tineri care au ocazia să înţeleagă valoarea voluntariatului şi a implicării în ajutorarea celor nevoiaşi. În acest an am extins participarea noastră în comunitate şi la propunerea unor elevi ne vom implica şi în alte proiecte comunitare” spune Mary Bassiouni, profesor coordonator al programului CAS.

lerosey2Spre deosebire de anii trecuţi, voluntarii au decis să aiba un impact şi mai mare în comunitatea locală. Alături de Habitat, voluntarii construiesc timp de patru zile locuinţa unei familii de tineri din localitatea Poienii de Jos. Cu entuziastmul tinereţii ei lucrează la ridicarea acoperişului şi termoizolarea locuinţei.

Pe lângă construirea unei case, voluntarii au ales să sprijine şi un orfelinat din Beiuş şi au strâns fonduri pentru a face mici cadouri copiilor. Totodată ei îşi vor petrece timpul alături de orfani şi vor încerca să le aducă un zâmbet pe buze în perioada petrecută cu ei. Nu în ultimul rând cei 17 voluntari vor sprijini adăpostul de animale din Beiuş prin construirea a 10 cuşti, prin asigurarea hranei şi a medicaţiei pentru perioada următoare.

Adapostul din Beiuş are mare nevoie de voluntari, adulţi sau copii, care să ne sprijine în activităţile curente ale adăpostului: hrănire, îngrijire, mici reparaţii etc. Ne dorim apoi să găsim cât mai mulţi oameni care să adopte temporar drăgălaşele patrupede până la găsirea unui stăpân definitiv sau a unei familii iubitoare de animale care să le ia acasă şi să le ofere un cămin permanent. Căţeii vă aşteaptă să îi mângâiaţi, să vă jucaţi sau să vă plimbaţi cu ei în lesă!declară Codruţa Goina, preşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Beiuş.

Aventura tinerilor în România a început duminică 23 octombrie cu o vizită la Peştera Urşilor iar vineri, 28 octombrie, aceştia se vor întoarce la şcoală unde vor împărtăşi cu colegii lor experienţele avute în România.

Mai multe fotografii puteti gasi in albumul foto accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/habitatbeius/photos/?tab=album&album_id=10154839887287334

Top