Peste 200 de voluntari au construit patru locuinţe în 10 zile

familii-celestica-2017200 de orădeni, angajaţi ai companiei Celestica, şi-au unit forţele şi au ridicat patru locuinţe pentru semeni mai puţin norocoşi în cadrul unui proiect al asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş

După zece zile de muncă voluntară prestate între 2 – 13 octrombrie de 216 angajaţi ai companiei Celestica, cheile simbolice a patru locuinţe au fost predate în cadrul unei ceremonii ce a avut loc vineri după-amiaza.  În cele 10 voluntarii au bătut cuie, au ridicat pereţi, au termoizolat, au acoperit cu ţiglă şi au pus tencuiala decorativă pe cele patru locuinţe de care se vor bucura patru familii cu poveşti de viaţă aparte.

Astfel printre beneficiar se numără o familie cu şase copii care de 18 ani trăieşte din chirie în chirie în condiţii improprii. S-a bucurat de o locuinţă în cadrul proiectului şi o mamă care îşi creşte singură fiica minoră după decesul soţului după o lunga suferinţă, dar şi o familie de tineri care provin din familii cu numeroşi membri, precum şi o familie care n-a reuşit oricât s-au străduit să dobândească nici măcar o garsonieră pentru că nu erau eligibili având venituri mici.

 „Mă bucur să fiu şi în acest an voluntar în cadrul proiectului, dar şi să văd că, după trei ani, locuinţele construite atunci arată şi acum la fel de bine, ceea ce demonstrează că voluntarii noştri, colegii mei, au luat în serios de fiecare dată această acţiune de voluntariat. Noi am lucrat doar din plăcere şi din dorinţa de a ajuta pe cei care au nevoie şi o vom face cu drag de câte ori este nevoie” mărturiseşte Cristian Gulicska, directorul Celestica Oradea.

Momentul festiv de la final a fost unul plin de emoţie. Într-o atmosferă caldă, beneficiarii au primit din partea volutarilor câte un buchet de flori, o Biblie şi o cheie simbolică, iar voluntarii au fost răsplătiţi cu câte un certificat de voluntar din partea Habitat. A fost montată şi o plachetă care să marcheze momentul, iar familiile le-au mulţumit cu lacrimi în ochi şi emoţii în glas, celor care au făcut posibil ca visul lor să devină realitate.

În cei 8 ani de parteneriat Celestica a implicat 1703 angajaţi în parteneriatul cu Habitat, a ajutat cu munca, dar şi financiar la construirea a 15 case noi, a 3 garsoniere, la ridicarea zidurilor pentru 24 de locuinţe şi la turnarea fundaţiei pentru 11 case. În total au voluntariat 66 de zile în beneficiul celor în nevoie de o locuinţă trainică şi sănătoasă.

Mai multe fotografii puteti gasi in albumul foto accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155840293297334.1073741950.61575062333&type=1&l=a9c30b67d7

Top