Big Build 2014

„Ziua Mondială a Locuirii” este sărbătorită şi în România prin evenimentul BIG BUILD, aflat la cea de-a VI-a ediţie, acesta având loc concomitent în cinci localităţi din țară: Caracal, Comănești, Cluj, Rădăuți, Şoimi.

BIG BUILD în Şoimi: Habitat pentru Umanitate Beiuş construieşte o locuinţă cu ajutorul a 9 voluntari din Irlanda de Nord, cu voluntari din comunitate şi împreună cu familia Bunta pentru a celebra Ziua Mondială a LocuiriiFamilia-Bunta---Dedicare-la-BigBuild2014-DSC_9929

Habitat pentru Umanitate  Beiuş sărbătorește ”Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day), ce are loc în acest an pe 6 octombrie, organizând cea-a de-a VI-a ediţie a evenimentului BIG BUILD, eveniment național de construcție, voluntariat și promovarea locuirii decente. Împreună cu 9 voluntari din Irlanda de Nord, cu membrii comunităţii locale din Şoimi, judeţul Bihor, Habitat pentru Umanitate Beiuş vor finaliza locuinţa familia Bunta, doi tineri cu trei copii din localitatea Şoimi care visează de o viaţă la propria locuinţă.

Necesitatea unei locuinţe decente este cu atât mai mare cu cât cei doi tineri sunt profund implicaţi în viaţa spirituală a comunităţii de rromi din zonă pe care-i îndrumă şi care văd în aceşti tineri un model demn de urmat.

Lucrările la casa familiei Bunta au început în vară, tot cu sprijinul unei echipe de voluntari din Irlanda de Nord continuate apoi de voluntari din SUA şi din ţară.

În cadrul BIG BUILD, Habitat construiește și reabilitează, împreună cu voluntari din țară și din străinătate, locuințe și centre comunitare din zone sărace și aduce în prim-plan problema locuirii din România.

Între 6 și 10 octombrie, au loc evenimente de construcție, voluntariat și promovarea nevoii de locuire decentă și în Caracal (renovarea acoperișului unui bloc din Ghetoul Carpați din Caracal), Cluj (cursuri de eficiență energetică), Rădăuți (cursuri de eficiență energetică).

Încă din 1986, prima luni a lunii octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Susținători din toată lumea vor fi alături de Habitat în proiectele speciale organizate cu această ocazie, pentru a  atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil.

Mai multe fotografii din timpul evenimentului gasiti pe pagina noastra de Facebook dand click aici!

Top