8.400 ore de voluntariat în 6 ani

Compania Celestica din Oradea a implicat mai mult de 1.000 de angajaţi în cadrul parteneriatului cu Habitat pentru Umanitate Beiuş început în 2010.

Între 15 şi 25 septembrie 2015, Habitat pentru Umanitate Beiuş a gazduit din nou sute de voluntari de la compania Celestica în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea, unde voluntarii vor ridica patru locuinţe în doar nouă zile.

Colaborarea între Celestica şi Habitat pentru Umanitate Beiuş datează din anul 2010 când angajaţii companiei au pus temelia unei fundaţii în cadrul unui proiect realizat de Habitat în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix din Oradea. De atunci, an de an, voluntarii „celeşti” au continuat să sprijine activitatea asociaţiei şi contribuit la turnarea fundaţiilor a 10 case, la construirea integrala a 6 locuinţe şi la ridicarea zidurilor la alte 24 de case. Peste 1000 de angajaţi au făcut acest lucru posibil, însumând 8400 ore de voluntariat, adică aproape 3 ani de muncă prestata de un angajat care ar munci neîntrerupt 8 ore pe zi!

Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” se întinde pe o durată de trei ani. Casele sunt construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub supravegherea specialiştilor Habitat pentru Umanitate Beiuș. Acestea sunt realizate în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil.

O locuinţă are suprafaţa de 56 m2 şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţii se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior este din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerala, polistiren, gips carton, OSB şi tencuială nobilă. Toate acestea împreună cu ferestrele termopan oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut. La finalul proiectului 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă.

Voluntarii vor începe ziua de lucru cu un instructaj care le va oferi toate informaţiile necesare pentru ca oricare să poată executa lucrările ce vor avea loc, prin urmare nu e nevoie de nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor şi se vor găsi activităţi după puterea fiecăruia sub îndrumarea şi supravegherea specialiştilor Habitat pentru Umanitate Beiuș.

Mai multe imagini puteți vedea pe pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153960415962334.1073741912.61575062333&type=3

Top