300 de corporatişti orădeni zidesc 20 de case în doar 2 săptămâni

voluntari_oradeaÎntre 8 – 19 septembrie 2014, Habitat pentru Umanitate Beiuş a găzduit 300 de voluntari de la compania Celestica în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur” din Oradea. In cadrul acestui proiect voluntarii au zidit 20 de locuinţe intr-un timp record, in doar 9 zile! Au fost înălţate 120 de ziduri la care s-au folosi peste 13.000 de cărămizi cu goluri verticale marca Wienerberger şi 500 saci cu mortar, aşa încât prin mâinile voluntarilor au trecut aproape 100.000 kg de materiale de construcţii.

Proiectul „Locuinţe pentru un viitor sigur” se întinde pe o durată de trei ani. Casele vor fi construite pe terenul pus la dispoziţie de Administraţia Imobiliară Oradea cu voluntari români şi străini sub supravegherea specialiştilor Habitat. Acestea vor fi în sistem multifamilial, duplex şi forplex, aşa încât două sau patru familii împart acelaşi imobil. În prezent au fost ridicate primele două locuinţe în luna septembrie 2013 cu sprijinul altor 300 de voluntari de la Celestica. Totodată alte şase au fundaţiile şi pereţii ridicaţi.

Colaborarea cu Celestica datează din anul 2010 când angajaţii companiei au lucrat la fundaţia unui proiect realizat în parteneriat cu asociaţia Căminul Felix. De atunci an de an, voluntarii „celeşti” au contribuit la construirea a cinci case Habitat în Oradea. Peste 700 de angajaţi au făcut acest lucru posibil, urmând ca la începutul lunii septembrie încă 300 să-şi mobilizeze energiile pentru o nouă provocare, cea mai mare de până acum.proiect_oradea_2014_localizare

O locuinţă are suprafaţa de 56 m2 şi este compusă din două dormitoare, living, bucătărie şi baie. Ca şi materiale de construcţii se folosesc cărămizi cu goluri verticale, iar nivelul superior va fi din lemn cu pereţi de tip sandwich realizaţi din vată minerala, polistiren, gips carton, OSB şi te ncuială nobilă. Toate acestea împreună cu ferestrele termopan oferă o termoizolaţie excelentă, astfel încât locuinţa va fi încălzită cu un cost extrem de scăzut. La finalul proiectului 30 de familii vor avea o casă sigură, decentă şi sănătoasă.

Voluntarii au început ziua de lucru cu un instructaj care li s-au oferit toate informaţiile necesare pentru ca oricare să poată executa lucrările ce de pe şantier, prin urmare nu a fost nevoie de nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor şi s-au găsit activităţi după puterea fiecăruia sub îndrumarea şi supravegherea specialiştilor Habitat.

Mai multe fotografii puteti vedea accesand pagina noastra de Facebook!

Top