Directioneaza 3,5%

Directioneaza până la 3,5% catre asociatia Casă Dragă Casă

Statul a inclus in Codul Fiscal o prevedere prin care contribuabilii, persoane fizice, pot sa directioneze in fiecare an până la 3,5% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit cum este si Asociatia Casă Dragă Casă. Procedura este enuntata in art. 90 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si este detaliata in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2017/2005. Se poate spune ca astfel se incheie o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Practic, cetateanul dicteaza statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

CE ESTE „3,5%” ?

Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este o parte a bugetului de stat, o fractiune din impozitul pe care fiecare salariat il plateste statului in fiecare an. Diferenta este ca de acum poti decide ce destinatie sa aiba aceasta suma, avind posibilitatea sa o directionezi catre o asociatie pe care vrei tu vrei sa o sprijini.

Directionand 3,5% din impozitul vostru catre Casă Dragă Casă, veti demonstra ca apreciati munca si eforturile noastre si ca ne acordati incredere pe viitor.

CUM SA PROCEDEZ  ?

Este foarte simplu. Poti descarca formularul din josul paginii, sau daca ai deja un formular in alb completează-l cu datele de identificare de mai jos.

Important de știut:

• Data până la care poți trimite formularul este 25 mai 2021.
• Dacă ai semnatură electronică, poți face tot procesul online.
• Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin);
• Adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI;
• Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și apoi fondurile direcționate către asociaţia Casă Dragă Casă, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
• Aici avem şi formularul pretipărit cu datele fiscale ale asociaţiei Casă Dragă Casă şi trebuie doar să completezi datele tale personale și să semnezi.
• Rubrica “Suma” nu trebuie completată, acest lucru va fi făcut de inspectorul fiscal la prelucrarea cererii.
• Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
• În cazul în care ai deja un formular, care nu este completat cu datele Casă Dragă Casă, acestea sunt:

Denumire entitate non-profit: Asociaţia Casă Dragă Casă Concept

Cod de identificare fiscala al entității non-profit: RO8894178

Cont bancar: RO53 RNCB0034 0218 0248 0001

Asta e tot!

Multumim frumos!

 

Pare complicat si prea birocratic, ca orice procedura pusa in practica de statul nostru, dar este singura noastra sansa de a decide cheltuirea unei mici parti din banii nostri, a contribuabililor, pentru adapostirea unor familii nevoiase care locuiesc in conditii uneori chiar inumane. Acestia trebuie sa aiba o viata decenta, intr-o locuinta simpla si modesta, dar sanatoasa.

In numele acestor familii care nu au nici o alta speranta, va multumim!

Puteți descărca formularul 230 de AICI:

pdf cererea 230

Top