Plexus Lab

Asociația „Casă Dragă Casă” a contribuit la modernizarea laboratorului de electronică al Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației (IETI) din cadrul Universității din Oradea, un proiect realizat printr-o strânsă colaborare cu compania Plexus, principalul susținător al inițiativei. Designul laboratorului a fost realizat de compania Designabil. Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea educației tehnice și aplicate.

Proiectul a fost demarat anul trecut, iar lucrările de renovare și echipare au început în vara anului 2024. Datorită sprijinului oferit de Plexus, laboratorul a fost complet renovat și dotat cu echipamente de ultimă generație, oferind studenților un mediu de învățare practic, la standardele cerute de industrie. Investiția totală s-a ridicat la aproximativ 70.000 de euro.

Finalizarea și inaugurarea laboratorului au avut loc în ianuarie 2025, în prezența conducerii asociației noastre, a Universității din Oradea, a Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, precum și a reprezentanților companiei Plexus.

„Am început anul frumos, datorită vouă. Orice student și orice cadru didactic și-ar dori un asemenea laborator”, a declarat la ceremonia de inagurare rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, care a subliniat importanța relațiilor de parteneriat pe care universitatea le are cu mediul economic, mulțumind celor implicați pentru efortul depus în modernizarea laboratorului.

Rolul asociației „Casă Dragă Casă” a fost de a facilita colaborarea dintre Universitatea din Oradea și partenerii din mediul economic, contribuind la implementarea acestui proiect şi mobilizând voluntari de la compania Plexus care s-au implicat şi cu muncă fizică în cadrul lucrărilor ce au avut loc.

„Ne bucurăm să fim parte dintr-o inițiativă care oferă tinerilor o educație aplicată, adaptată cerințelor pieței muncii”, a declarat Emil Barna, directorul executiv al asociației.

Prin acest proiect, sute de studenți de la programele de studii Electronică Aplicată, Rețele și Software de Telecomunicații și alte specializări vor avea acces la echipamente și condiții excelente pentru desfășurarea orelor practice. Acest proiect demonstrează că parteneriatele dintre mediul academic și sectorul privat pot contribui direct la îmbunătățirea sistemului educațional și la pregătirea viitorilor specialiști.

„Industria nu poate exista fără colaborarea cu mediul academic. Convinși de aceasta, noi facem eforturi ca echipamentele la care studenții au acces să fie la nivelul tehnologic al anului 2025. Angajații noștri nu pot folosi tehnologia de ultimă generație pe care o avem dacă dumneavoastră, universitățile, nu le asigurați o educație valoroasă”, a menționat managerul general al Plexus Services România, Cristian Gurka.

Top