International School of Stuttgart

Voluntarii de la International School of Stuttgart au revenit la Beius!

Voluntarii de la International School of Stuttgart au revenit si in acest an la Beius. Ei vor ridica intr-o saptamana o casa pentru familia Pintin din Beius.

Familia Pintin este compusa din 5 membri, Cornel cu sotia Lidia si cei trei copii: Silvia (5), Laurentiu (10), Darius (12) si locuieste cu chirie de 3 ani intr-o casa foarte veche, in doua camarute la etaj. Pe timpul iernii toti membrii familiei dorm in aceeasi camera pentru a economisi lemne si pentru ca incaperile sunt foarte inalte si greu de incalzit. In acelasi timp ei erau nevoiti sa se inghesuie toti in doua paturi aglomerand si mai tare incaperea mica in care dorm. Vara in schimb este foarte cald aici, iar tantarii sunt peste tot si de multe ori muscaturile lor produc alergii copiilor. Baia este foarte mica si cel mai rau e ca nu are ferestre sau alte surse de aerisire, in plus din bucatarie se trece direct in baie.

Lidia a aflat de la o prietena despre proiectul Habitat si aceasta a si incurajat-o sa-si depuna cererea. Tot ea a fost si cea care a crezut foarte mult in proiectul Habitat si de atunci de fiecare data cand a fost solicitata sa dea o mana de ajutor si altor familii carora li se ridica o locuinta Habitat, a fost printre primii care au dat curs chemarii.

„Eu sunt invatata de mica cu greul pentru ca provin dintr-o familie cu 6 frati. Inca de atunci am muncit din greu asa incat ceea ce lucram aici pe santier mi se pare chiar foarte usor.” spune Lidia Pintin.

Copiii isi doresc si ei foarte mult sa aiba casa lor si mai ales camera lor unde sa-si invite prietenii sau unde sa poata sa-si faca temele in liniste. Bucuria lor cand au aflat ca se afla printre cei care vor avea o casa a fost foarte mare.

„Am fost la prieteni de-ai mei acasa si am vazut ce camera frumoasa au ei. Am crezut ca eu nu o sa am niciodata o camera a mea, dar m-am rugat in fiecare seara lui Dumnezeu, asa cum m-a invatat mama, ca sa avem si noi o casa. Acum stiu ca Dumnezeu ne-a ascultat rugacinile!” povesteste Darius.

Click aici pentru a vedea mai multe fotografii din timpul evenimentului pe contul nostru de Facebook!

Descarca aici toate fotografiile la rezolutia originala de pe contul nostru de Picasa!

Top